Intro

Een blog ?

Wat is de bedoeling? En eigenlijk nog meer : wat is mijn bedoeling, want ik schrijf hem toch?

Wel, als ik glashelder mag communiceren dan is de hoofdbetrachting van deze blog om zo veel mensen naar een coach te krijgen.

En ja, je hebt genoeg coaches. Ons beroep is nog niet beschermd. Ik wil jullie dan ook duidelijk maken dat je beter op gesprek gaat bij een gecertificeerd coach als bij een zichzelf verklaard pastoor.

Wat kan je van een coach verwachten?

Een coach die al heel wat kilometers in zijn / haar coachingstoel gezeten heeft, kan u zeker helpen bij het aanrijken van handvaten. Handvaten om de verandering die je wil inzetten ook daadwerkelijk in te zetten. Door in te zoomen op je totale aanwezigheid (en hier bedoel ik dus niet enkel de uitgesproken woorden maar ook de lading die je er zelf aan geeft in combinatie met je lichaamstaal) slagen we er zeker in om bepaalde aspecten van je leven op een totaal andere manier te bekijken.

De coach is hier enkel begeleider van het proces en jij zet de ‘deur-naar-binnen’ die we samen optrokken tijdens een gesprek steeds verder open. Of althans, jij hebt vanaf dan de sleutels in de hand om deze deur te openen of te sluiten en alle standen die daartussen liggen.

Waarom schrijf ik een blog?

Als je beslist om in een coachingstraject te stappen (en daarvoor leg je best nu al een afpraak vast voor een zogenoemd intake-gesprek van maximaal een half uur) dan vind ik het best aangenaam dat je ook een beetje achtergrond hebt over je coach. Al mijn teksten gaan direct over zaken die me ooit diepgeraakt hebben of me nog steeds raken.   Want de zoektocht naar je bewuste waarden en overtuigingen stopt nooit.