Corona ?

Corona

Neen, we gaan ons hoofd niet breken op het vinden van de ideale match per letter.

Complex, Omarm, Relax, Onzeker, Nu, Aanzienlijk is toch een spontane invulling die mij te binnen schiet bij het typen van dit stukje.

In deze tijden gaat het mij vooral om hoe het met jullie gaat.

Zijn we al gewoon aan de nieuwe standaarden van gewone boodschappen doen?  Zijn we al gewoon aan het feit dat scholen dicht zijn (en dus vanop afstand werken)?  Zijn we al gewoon aan dagelijks nieuws over hetzelfde onderwerp?  Zijn we al gewoon aan onze veranderde werksituatie?

Maar vooral – wat ga ik doen vandaag wat ik morgen eigenlijk niet meer wil doen?!

En ook in deze tijden was het ook voor mij niet evident om standvastig in de praktijk mijn slogan ‘stop met nadenken en start nu met voordenken’ consequent toe te passen.

En toch … het helpt.  Nadenken heeft geen zin, lees gerust brengt nu niets op.

Voordenken is een uitdaging in onzekere tijden.  En onzekere tijden zijn het zeker.  We voorkomen waar mogelijk veralgemeningen maar mensen die beweren dat ze deze tijden niet als aanzienlijk uitzonderlijk ervaren, kennen de geschiedenis niet, gaan niet naar de supermarkt, lezen geen kranten, kijken niet naar het nieuws, kortom leven niet in het nu.

Uitdagingen mogen we omarmen.  We weten niet wanneer we weer naar onze fysieke werkplek kunnen én mogen.

Ik nodig jullie wel uit om nu al eens in te voelen wat je daar gaat veranderen.  Wat ga je daar anders doen dan vroeger.  Coaching gaat in essentie om verandering.

Best wel eenvoudig om het zo te lezen?  Maar zeker complex om al met een paar woorden te omschrijven.

DOEN : Neem een blad papier of je klavier en maak twee kolommen.  Eentje ‘voor Corona’ (links of ook te benoemen als ‘nu’ en eentje ‘na Corona’ (rechts of ook te benoemen als ‘veranderde – verbeterde situatie).  In iedere kolom omschrijf je kort, glashelder en krachtig een situatie waar jij alleen invloed op hebt.  Enkel je eigen potentieel – en dus geen medewerking van collega’s of leidinggevenden – moet volstaan om ook de rechter kolom aan te vullen.

HULPMIDDELTJE : Het verschil tussen wie je bent en wie je wil zijn, is gewoon wat je doet.

Zo heb ook ik leren omarmen dat ik moet uitmaken of ik wel wil én kan coachen via online tools.

Mijn overtuiging was dat ik niet aanzienlijk kon bijdragen tijdens een coachingsessie tot het gewenste resultaat van mijn coachee zolang we niet in dezelfde ruimte zitten.

En na twee online coachingsessies heb ik deze overtuiging al even aanzienlijk herzien (ook dat is verandering).

DOEN : Contacteer mij gerust om een volledig gratis intake in te plannen.  Dat gesprek neemt maximaal 30 minuten van jouw kostbare tijd in beslag en binnen  die tijd geef ik je alle tijd om maximaal in te voelen wat er speelt.

HULPMIDDELTJE : Inplannen wanneer je me belt of mailt.

Want, meer dan ooit stellen we ons vragen.  Meer dan ooit worden onze grenzen van veerkracht op de proef gesteld en meer dan ooit blijf ik alweer overtuigd dat vele mensen willen groeien in hun bewustzijn en gewoon dat kleine duwtje van een professionele coach nog missen.

Twijfel is geen goede raadgever.  Bel en voel of een coachingtraject je persoonlijk verder kan helpen. 

Ik kijk er alvast naar uit om kennis met jullie te maken.

Paul

ICF Certified Coach

“Als je van één ding zekerheid kunt hebben in het zakendoen, dan is dat onzekerheid.”

Stephen Covey

“De taak die we onszelf moet stellen is niet om ons veilig te voelen, maar om onzekerheid te kunnen verdragen.”

Erich Fromm